Facial Cupping

Wat is facial cupping?

Cupping is een alternatieve therapie waarbij cups worden gebruikt om je huid en spieren te stimuleren.

Het cuppen bevordert een verhoogde bloedcirculatie, wat kan helpen bij het verlichten van spierspanning, het bevorderen van celherstel en andere regeneratie.

Het is geen nieuwe methode, geen dure methode en geen pijnlijke methode, maar toch is facial cupping nog redelijk onbekend. Desondanks heeft de gezichtsmassage een positief effect op je huid. Zo draagt de behandeling met siliconen vacuümcups onder meer bij tot het verminderen van rimpels en wallen, het verbeteren van littekenweefsel en het verstevigen van de huid.

Facial cupping is de voornaamste manier om je dagelijks stress te verminderen, de massage een kalmerend effect heeft op het zenuwstelsel. Maar het grootste voordeel is wellicht het facelifteffect. 'Tijdens de behandeling wordt de doorbloeding van de huid op een natuurlijke manier gestimuleerd en wordt de onderhuid geactiveerd om collageen en elastine aan te maken. Dit zorgt voor een versteviging van de huid en een verbetering van de rimpels,'. Daarnaast wordt ook het vocht onder je ogen afgedreven waardoor je wallen (indien ze veroorzaakt worden door je lymfestelsel) verminderen.