Pijnloze permanente ontharing met Diode laser

Diode Laserontharing

Heb je genoeg van die pijnlijke behandelingen met hete was en wil je voor eens en voor altijd van dat haar op benen, oksels, bikini of andere af?

Dan is laserontharing jouw oplossing.

Waarom laserontharing bij CryoBello

Tijdens mijn opleiding Schoonheidsspecialiste in 2022 merkte ik op dat vele van mijn medestudenten uit Nederland permanent onthaard waren (we moesten elkaar nl. waxen, wat vaak niet mogelijk was omdat zij gelaserd waren). Ik verschoot daar toch wel wat van omdat laserontharing toch vrij kostelijk is. Zeker wanneer je meerdere zones wenst te ontharen (wat zij allemaal hadden, armen, benen, bikini, buik, rug...), ben je toch al snel een aardig budget kwijt. 

Na heel wat zoekwerk, kwam ik erachter dat laserontharing in Nederland voordeliger is. En dat is nu wat ik hier in Vlaams-Brabant ook mogelijk wil maken. Effectief laseren met een kwalitatief toestel aan betaalbare prijzen... en dit voor man en vrouw.
En wees zeker, ik ben niet over een nacht ijs gegaan voor de aanschaf van mijn lasertoestel, want ik wil zeker niet inboeten op kwaliteit! Ik koos voor een Diode klasse 1 - VCSEL gepatententeerde laser, die garant staat voor optimaal resultaat bij alle huid- & haartypes.

Mijn laser (100% Europees) zorgt voor diepgaande epilatie door golven te gebruiken die zuiver rood licht imiteren zonder ook maar enigszins tegengehouden te worden door de melanine, het water of het bloed van de huid, en zo dus ook minder warmte geeft. De laserlichtstraal werkt Photothermolysis  (dood alleen het follikel maar niet wat er rond is), is zeer krachtig en selectief en is in staat om de weefsels te penetreren en de melanine te raken die aanwezig is in de haarbolletjes, waardoor een effectieve en langdurige epilatie wordt verkregen. 

Bij CryoBello laseren we ook niet standaard om de 6-8 weken maar volgens de haargroeicyclus van de beharing in de te behandelen zone(s), dit om met een beperkt aantal beurten een optimaal resultaat te bekomen. 

Voor de volledigheid hieronder nog wat meer info... en ben je overtuigd? Boek dan zeker een intake en ervaar het comfort tijdens de proefbehandeling!

Liefs, Kristel

Wat is diode laserontharing

Diode laserontharing is een methode voor permanente ontharing die gebruik maakt van een diodelaser. Dit is een speciaal type laser dat een specifieke golflengte van licht uitzendt, die wordt geabsorbeerd door het pigment in het haarzakje. Door het licht wordt het haarzakje vernietigd, waardoor het haar niet meer kan groeien. Tegelijkertijd bevat het huidkoeling om het huidoppervlak te beschermen. Als de melanine opwarmt, vernietigt het de wortel en de bloedstroom naar de follikel en maakt het haar permanent onbruikbaar.

Diode laserontharing is geschikt voor bijna alle huid- en haartypes, maar het werkt het best op mensen met een lichte huid en donker haar. Dit komt omdat het licht van de laser beter wordt geabsorbeerd door donker pigment.

Voordelen van diode laserontharing

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan diode laserontharing:

 • Permanent resultaat:

diode laserontharing is een methode voor permanente ontharing. Na een aantal behandelingen zal het haar niet meer groeien.

 • Pijnloos:

in vergelijking met andere ontharingsmethoden is diode laserontharing pijnloos.

 • Snelle behandeling:

diode laserontharing kan in korte tijd grote oppervlakken behandelen, waardoor het een snelle methode is.

Wat kan je verwachten tijdens een diode laserontharing behandeling?

Voordat je een diode laserontharing behandeling ondergaat, wordt jouw huid- en haartype beoordeeld om te bepalen of je geschikt bent voor de behandeling. Tijdens de behandeling beweegt de laser over het te behandelen gebied en straalt pulsen van licht uit. De behandeling is pijnloos en duurt meestal tussen de 15 en 45 minuten, afhankelijk van de grootte van het gebied.

Na de behandeling kan de huid rood en gevoelig zijn, maar dit verdwijnt meestal binnen het uur. Je vermijdt best zon en gebruikt zonnebrandcrème op de behandelde gebieden om verkleuring van de huid te voorkomen.

Laser ontharen is een van de meest effectieve manier om van ongewenste haargroei af te komen. 

Hoeveel behandelingen heb ik nodig met laser

Je kunt maximaal 25-30% van de totale haargroei verwijderen per sessie gezien alleen deze in de anagene fase zitten.

Je hebt dus minimum 4 tot 5 behandelingen nodig, afhankelijk van een aantal factoren zoals:

 • hormonen
 • huid- en haarkleur
 • eventueel medicijngebruik
 • Deze factoren kunnen het aantal behandelingen verhogen.

Voor gezichtshaar mag je rekenen op minimum 10 sessies.

Werkt dit voor elk haartype

Door de snelle evolutie in laser-ontharing en kwaliteit kunnen tegenwoordig alle huidtypes behandeld worden, ook lichtere.

Bepaalde haarkleuren kunnen veelal moeilijk behandeld worden.
Met onze diode laser nieuwste generatie behandelen we nu echter ALLE haarkleuren en huidskleuren

 • Rood haar reageert minder goed op laserlicht maar behandelen we toch 
 • extreem natuurlijk blond haar moeilijk maar niet onmogelijk te behandelen 
 • grijs haar heeft geen pigment meer en kunnen we dus niet verwijderen (voorlopig)

Voorbereiding laserbehandeling

Om optimale resultaten te krijgen, moet je één ding doen voordat je voor een laserbehandeling gaat.

 • Scheer het gebied de dag zelf of max. de dag voor de behandeling, zodat de energie of laser de basis van de follikel kan bereiken. Anders neemt je haar dat op en kan het zelfs je huid verbranden.

Wanneer je echter hebt besloten om laserontharing te laten uitvoeren, kan je een aantal fouten maken. Je moet deze fouten vermijden:

 • Je hebt je niet eerst geschoren
 • Lasers verhitten het haar om de stamcellen in de haarzakjes te beschadigen, maar als het haar te lang is, kan de laser je huid verbranden.
 • Je hebt het systeem niet gecontroleerd (IPL, Diode laser,...)
 • Je bent niet consequent 
 • Je hebt waanzinnig hoge verwachtingen


De meeste gebieden zullen ongeveer 90 procent minder haar hebben. Verschillende gebieden zullen verschillende resultaten laten zien voor verschillende mensen, maar er zal waarschijnlijk altijd nog wat haar zijn, dus verwacht geen volledige kaalheid.

De stadia van huidhaar, haargroei

Haartjes in het te behandelen gebied zijn altijd in verschillende groeifases:

Ongeveer 15% van de haren is in de actieve groeifase.
Deze haren zitten diep in het haarzakje en zorgen ervoor dat het haarzakje effectief uitgeschakeld wordt door het laserlicht.
Om deze reden zijn er gemiddeld vier behandelingen nodig met de laser om alle haartjes mee te hebben.

Groeifase (anagene fase)

In deze fase is het haartje verbonden met de haarwortel en wordt het voorzien van voedingsstoffen.

De duur van de anagene fase hangt af van waar op het lichaam het haar zich bevindt. Hoofdhaar zal 6 jaar groeien terwijl een wenkbrauw haar en cyclus heeft van zo'n twee weken.

Overgangsfase (catagene fase)

Dit is het einde van een groeifase. Het haarzakje trekt zich terug, krijgt geen voeding meer van de haarwortel en zal daarna overgaan naar de rustfase.

Rustfase (telogene fase)

In deze fase gaat het haartje uitvallen of op dat moment is er geen haar aanwezig.

Gedurende enkele maanden is het haarzakje in rust. Daarna gaat het opnieuw naar de groeifase.

Is laserontharing definitief

Er is een verschil tussen permanent en definitief.

Alle haren die door de diode laser werden geraakt, zijn dood. Deze komen ook nooit meer terug gezien het haarzakje werd vernietigd.
De kans is dus vrij groot dat je na het vooropgestelde aantal behandelingen voor de rest van jouw leven van lichaamshaar af bent.

Door wijzigingen in hormonen (menopauze, hormonenkuren, ...) of leeftijd is het mogelijk dat jouw lichaam wijzigt en er op bepaalde plaatsen haar gaat groeien waar er voorheen geen was.
Denk bijvoorbeeld aan haargroei in de oren bij oudere mensen.

Dus, de behandelde haren zijn wel degelijk permanent weg maar we kunnen nooit garanderen dat je niet elders haargroei begint te krijgen na verloop van jaren.
Je bent tegelijk elk jaar welkom voor een checkup.
Is er geen nieuwe haargroei, dan was het een gratis en gezellig weerzien.
Is er toch een beetje haargroei en je wenst deze te verwijderen, dan doen we dat snel even voor jou.

Wat kost een permanente laserontharing

Het aantal nodige sessies wordt bepaald door huidtype, kleur en dikte van het haar en de streek op het lichaam.